Mijn favorieten

Totale kosten hypotheek bij verbouwing hoger dan bij persoonlijke lening

Veel huizenbezitters financieren een verbouwing met een verhoging van de hypotheek of een tweede hypotheek waarbij doorgaans de termijn waarin de hypotheek terugbetaald wordt zo lang mogelijk is opgesteld. De totale kosten van het aangaan van de hypotheek en de aflossing en rente vallen vaak hoger uit dan wanneer de verbouwing bekostigd zou zijn met een persoonlijke lening van 10 jaar, ondanks de hogere rente van een consumptief krediet, meldt am:web. Dit blijkt uit het Special Item Consumptief Krediet van onderzoeksbureau MoneyView.
 

De langere looptijd van een hypotheek leidt er volgens MoneyView toe dat minder snel wordt afgelost, waardoor meer rente betaald wordt dan bij een persoonlijke lening. Ook kosten die de huiseigenaar maakt voor taxatie, advies- dan wel distributiekosten en notaris wegen zwaar mee.
 

Categorie
 

In het Special Item van het onderzoeksbureau is een balans opgemaakt wat betreft de verschillende manieren van financieren. In de categorie doorlopend krediet gaan de zogenaamde vijf sterren voor prijsstelling naar Defam (Huiseigenaar Doorlopend Krediet Premium) en Freo (Doorlopend Krediet).
 

In diezelfde categorie gaan vijf sterren voor voorwaarden naar ABN Amro (Flexibel Krediet) en ING (Doorlopend Krediet).
 

In de categorie persoonlijke lening gaan vijf sterren voor prijsstelling gaan naar: Defam (Persoonlijke Lening Premium), Defam (Persoonlijke Lening Premium Huiseigenaar) en Freo (Persoonlijke Lening).
 

De vijf sterren voor voorwaarden zijn gegeven aan: ABN Amro (Persoonlijke Lening), BNP Paribas (Persoonlijkste Lening) en Rabobank (Persoonlijke Lening).
 

Bron: AM:WEB