Mijn favorieten

Nieuws

Moordende concurrentie: 28 procent huizen boven vraagprijs verkocht
Geplaatst op: 15 januari 2018
Een huis verkopen is feest en een huis kopen wordt alleen maar moeilijker. De gemiddelde huizenprijs staat op een recordstand van 269.000 euro en inmiddels wordt maar liefst 28 procent van de woningen boven de vraagprijs verkocht.
Potentiele koper heeft slechts keuze uit vier woningen
Geplaatst op: 15 januari 2018
Het vierde kwartaal van 2017 liet voor het eerst in jaren weer een daling (-6 procent) in het aantal verkochte woningen door NVM-makelaars zien. In totaal stonden er in het laatste kwartaal van 2017 36 procent minder woningen te koop dan een jaar eerder. “Dat vormt, samen met de verder aangescherpte financieringsregels, een extra belemmering voor met name starters op de woningmarkt”, zegt NVM-voorzitter Ger Jaarsma bij de presentatie van de woningmarktcijfers*.
Stijgende huizenprijzen Randstad raken nu ook de doorstromer
Geplaatst op: 9 januari 2018
In grote en ook steeds meer middelgrote steden wordt het alsmaar lastiger een woning te kopen. Door de sterk stijgende huizenprijzen dreigt vooral de woningmarkt in de Randstad op slot te gaan voor minder vermogende huizenkopers, zoals starters.
‘Starters op huizenmarkt hebben steuntje in de rug nodig’
Geplaatst op: 8 januari 2018
Commercieel directeur Twan Cats van De Hypotheker vindt dat het voor starters veel te moeilijk is om een woning te kopen. In dagblad Trouw pleit hij ervoor dat deze groep een steuntje in de rug krijgt, bijvoorbeeld in de vorm van een starterslening.
Historisch record: 243.000 woningtransacties in 2017
Geplaatst op: 8 januari 2018
2017 lijkt een uitstekend jaar voor de Nederlandse woningmarkt te zijn geweest. De gemiddelde koopprijs van bestaande woningen zal op 263.000 euro uitkomen, een stijging van 8 procent in vergelijking met 2016. Het aantal transacties zal rond de 243.000 liggen. Dit is een stijging van 13 procent ten opzichte van het jaar ervoor en een absoluut record in de Nederlandse geschiedenis.
Wetswijzigingen voor 2018
Geplaatst op: 7 januari 2018
Welke wetswijzigingen vinden er plaats in 2018 met betrekking tot de woningmarkt? De NVM Juridische Dienst zet de belangrijkste wijzigingen voor de vastgoedmarkt voor u op een rij.
Buren Ruzie? Hoe lost u dit op.
Geplaatst op: 15 oktober 2017
Kunt u opschieten met uw buren, of heeft u altijd ruzie?
ABN AMRO voorziet verdere woningprijsstijgingen in 2018
Geplaatst op: 4 januari 2018
De woningmarkt vertoont opnieuw signalen van toenemende spanning. Het Economisch Bureau van ABN AMRO wijst op het gemiddeld steeds kleiner wordende verschil tussen de vraag- en biedprijs van woningen.
Facebook zet flinke stappen in vastgoed- en woningaanbod
Geplaatst op: 22 december 2017
Facebook heeft opnieuw een grote stap genomen in het aanbieden van woningen op haar platform. Het sociale mediakanaal maakte vorige maand bekend grote updates door te gaan voeren op de verhuursectie van Facebook Marketplace in de Verenigde Staten.
Energielabel
Geplaatst op: 25 oktober 2014